TEST
čtvrtek 25. 11.
ZRUŠENO - IVO DIMCHEV /BG
20:00, Velký sál
dočasně mimo provoz

info

Poprvé v Praze uvádíme koncert bulharského všestranně nadaného umělce – Ivo Dimcheva. V Londýně usazený Dimchev sbírá ceny v nejrůznějších oblastech umění. Na pódia a do povědomí diváků pronikl především jako choreograf, performer a básník. V posledních letech v sobě objevil ale také hudební talent, který v roce 2018 neváhal jít dokázat do soutěže X-Factor UK.

Největší úspěchy dosud slavil jako choreograf, který v současnosti vede master classes v budapešťském Národním divadle a v Antverpách na královské taneční konzervatoři Ve své knize „Scénická díla 2002–2016“ představuje obrazy a dramaturgické texty z více než 30 scénických děl, která v průběhu let vytvořil. Mimo jiné je také autorem knihy básní a povídek s názvem „Lyrics and Pederatuses.

V neposlední řadě se ale dostává stále více pod kůži fanoušků prostřednicvím své hudby. Jako každý výrazný a extravagantní umělec se setkává s obdivem i nepochopením. Rostoucí zájem o jeho vystoupení po celé Evropě ale svědčí o tom, že tento umělec nikoho nenechává chladným a jeho hlas stále více proniká i mimo queer komunitu. V premiéře uvádíme Ivo Dimcheva v Praze v rámci projektu EuroConnections.