TEST
středa 4. 5.
LOLA MARSH /IL + INGAJA /LI
19:30, Velký sál
dočasně mimo provoz

info

PŘESUNUTO Z 30.9.21+1.3.21+20.10.21

Izraelská skupina Lola Marsh se vrací do Paláce Akropolis s novým albem. Jako support se představí lítevská písničkářka Ingaja.

Izraelský indie popový objev Lola Marsh se po 3 letech vrátí do Paláce Akropolis s novým albem Echoes. Gil Landau (kytara/klávesy) a Yael Soshana Cohen (zpěv) se potkali na jednom večírku v Tel Avivu a zjistili, že je spojuje stejná vášeň k hudbě. Počátky Lola Marsh se datují do února 2011, kdy se s prvním napsaným materiálem začala skupina pomalu rozrůstat na současnou šestici. Autorský tandem a zároveň mediální tvář skupiny ale zůstává pořád stejná – Yael Cohenová vystudovala prestižní Rimon School of Jazz and Contemporary Music a Gil Landau je talentovaný samouk, který umí hrát na spoustu nástrojů. SpolečněYael Cohenová vystudovala prestižní Rimon School of Jazz and Contemporary Music a Gil Landau je talentovaný samouk, který umí hrát na spoustu nástrojů. Společně přísahají na tak odlišné vlivy jako jsou Sufjan Stevens, Edith Piaf či soundtracky ze spaghetti westernů. Písničkářský rukopis Yael ale také ovlivňují staré indonéské a japonské desky, které našla jako dítě ve sbírce svých rodičů. Lola Marsh na sebe poprvé výrazně upozornili na festivalu Primavera v roce 2014, kdy losangelská stanice KCRW nazvala jejich vystoupení jako „neuvěřitelné“, o Yael napsal, že se „zrodila k tomu, aby stála na pódiu“. Kapela si získala oblibu předních hudebních médií – NPR, Paste Magazine, NYLON, Observer, Interview Magazine. Sinlg 'Wishing Girl' se stal trhákem internetu a do své reklamy si ho vybraly značky Ebay a California Lottery.

Nové fanoušky si kapela získává také intenzivním koncertováním v Evropě a USA, v klubech, ale i na velkých festivalech jako Primavera Sound, Exit, Dockville, Pukkelpop, Montreaux, FNAC. V Čechách se představili na loňském festivalu Colours of Ostrava a pravidelně je na svůj line-up zařazuje i slovenský festival Pohoda, pro který, stejně jako pro nás, byla Lola Marsh láskou na první poslech.

Diskografie: 2016 EP You´re Mine 2017 Remember Roses 2019 Echoes

Koncert Ingaja podpořil Liveurope.