středa 14. 4.
VYHRÁVÁME ► IDEA + PAIN
20:00, Velký sál
dočasně mimo provoz

info

VYHRÁVÁME, hrajeme, nevzdáváme to! Oslavte s PALÁCEM AKROPOLIS to, že kultura i přes současnou tíživou situaci nadále žije a podpořte své oblíbené umělce. Připravili jsme pro vás sérii 13 živých streamů, ve kterých poznáte pořádný kus české hudební scény. A v tomhle se představí IDEA a PAIN z Ty nikdy label. Již 14. dubna od 20:00 nejen na Facebooku Paláce Akropolis.

UMĚLCE MŮŽETE PODPOŘIT ZDE

Idea je zakladatel a hlava labelu Ty Nikdy. Udává směr a koncept vydavatelství a zároveň je jeho členem. V rapu se začal prosazovat po roce 2000 s prvním demem se zlínskou kapelou Dilema. Následovala éra freestyle battlů, na kterou navazuje v roce 2005 začátek spolupráce s DJ Fattem pod názvem IdeaFatte. V tomto období vyšel také první sólo mixtape Malý Pepek Mixtape vol. 1. Pod značkou IdeaFatte prozatím vyšly 4 studiová alba – 365, Mezitím, Doma a Dočasně nedostupní. IF má na kontě také mixtape s návezm Plus. Mimo IdeaFatte se Idea podílel na společné Ty Nikdy desce Label a především na vlastním sólo albu Daleko blíž. Toto album z roku 2012 je prozatím nejosobnějším materiálem, který Idea za svoji kariéru natočil. V roce 2015 přišla s IF přelomová deska Rap, které sekundovala v roce 2016 deska Stop Play. V roce 2019 vydává Idea dlouhoočekávanou solo desku Tempo, se kterou mu produkčně pomohlo více beatmakerů, ale hlavně slovenský FVLCRVM.

Idea a Boy Wonder jsou BoyBand. Polobláznivý projekt, který vznikl jako fór se stal jednou z největších rapových senzací roku 2013. O rok později navíc po debutu Best Of přichází druhá deska Galapágy.

Pain, reprezentující od roku 2012 svoji crew D.O.T.S., v roce 2020 vydal svůj debut album Ksicht. Featuringy s Glebem, Smackem, Blakem a dalšími dokazují jeho pevné místo na scéně. Za 8 let fungování v hudbě má za sebou stovky akcí, ať už grime parties nebo d’n'b sety třeba po boku jeho producenta / DJe Magenty, se kterým vydali v roce 2019 velice úspěšné EP Jiná vlna.


 
Doporučujeme