TEST
čtvrtek 9. 2.
ZRUŠENO - DANAI NIELSEN /GR /DK
22:00, Malá scéna
dočasně mimo provoz

info

Danai Nielsen je elektronická písničkářka s řeckými a dánskými kořeny, která je momentálně usazená v Aténách. Její nahrávky nabízí chytré popové slasti, autentické samply nasbírané z jejího života i neobvyklou zasněnou atmosféru. Trochu hravé, podvratné a excentrické, ale vždy mimořádně zábavné a hitové, to jsou písně, pod nimiž je podepsaná Danai Nielsen. Svůj hlas Danai navíc ráda balí do digitálních efektů, někdy se tak na nahrávce objeví i mužské alterego, s nímž vede v písních vášnivé rozhovory o mužské a ženské perspektivě. Na koncertech používá loopery, samply a k tomu si připočtete i její diy papírové kostýmy, kterými ráda okouzluje na pódiu.

Danai Nielsen začala s hudbou ještě v pubertě, dlouhých deset let byla členkou indierockové skupiny Rosebleed, která vydala tři desky a předskakovala Santanovi nebo The Cranberries. Na sólovou kariéru se Danai Nielsen vydala v roce 2019, o dva roky později debutovala deskou Who are They. S vlastními písněmi už stihla objet skoro celou Evropu, česká premiéra ji ale teprve čeká.

Tento koncert podporuje Liveurope. Liveurope je první celoevropská iniciativa podporující koncertní kluby v jejich snaze pořádat koncerty začínajících evropských umělců. Projekt Liveurope je spolufinancován programem Evropské unie Kreativní Evropa.