TEST
úterý 18. 10.
VIAH + BLUE UANDI
21:00, Malá scéna
dočasně mimo provoz

info

Aktuální sound, teatrálnost i žánrové úkroky. Na Malé scéně Paláce Akropolis v rámci série PULZ vystoupí skupiny Viah a Blue Uandi.

Viah

Fascinace analogovými syntezátory, bezmezné možností produkce hudby i chaotické sebepoznávání. Nejen tyto aspekty se prolínají napříč novým albem trojice Viah, které symbolizuje bod nárazu, ale zároveň kreativní a osobní restarty. Nese název Crash Report a hudebnice Vi, Rosa a Vera se jejím prostřednictvím propojily s producenty jako Aid Kid, Isama Zing a Jan Burian ml. Elektronické popové skladby s dávkou experimentu a teatrálností ukazují, proč patří Viah k nejosobitějším tuzemským skupinám posledních let. O úderech syntetických beatů budeme společně reportovat 18. října.

Blue Uandi

Audiovizuální vášeň. Jestli nějaký z nových českých hudebních projektů symbolizuje nadžánrovost, je jím právě Blue Uandi. Duo Martin Konvička aka Fabld a producent David Machovský na sebe upozornilo teprve loni s debutovým EP 1000 Braids. Vedle experimentální produkce a artpopových postupů nelze přeslechnout ani prvky trip hopu a předešlé zkušenosti umělců z jazzového prostředí. V Paláci Akropolis dvojice absolvuje jedno ze svých prvních vystoupení a už podle dosavadních videoklipů můžeme soudit, že nepůjde jenom o klasický koncert.

Za dramaturgií série PULZ v Paláci Akropolis stojí hudební publicista a moderátor Radia 1 Vojtěch Tkáč.