úterý 18. 4.
ZAPOMĚLSEM + IMA TEVA + HIMALAYAN DALAI LAMA
21:00, Malá scéna
dočasně mimo provoz

info

Songwriter Zapomělsem pokřtí své chystané album v rámci koncertní série Pulz. V Paláci Akropolis ho doplní hudebnice Ima Teva a skupina Himalayan Dalai Lama.

Zapomělsem

Pod pseudonymem Zapomělsem se ukrývá jesenický hudebník Aleš Macenauer. Upozornil na sebe zejména svou druhou řadovou deskou Měsíc ve váze, která stála na poetických textech, kvalitním folkovém zvuku a nezaměnitelném vokálu. Svou dosavadní tvorbu nyní Zapomělsem doplňuje o více syntezátorů i jemné elektronické beaty. Svědčí o tom například singl Smál jsem se a hvězdy padaly, který předznamenává chystané album. V rámci série Pulz ho Aleš Macenauer pokřtí po boku kytaristy Miloše Dolinského.

Ima Teva

Oddanost, osamocenost, obligátnost. Nejen tato hesla se promítla na album V kruhu, které v roce 2021 vyšlo u labelu Divnosti. Nahrála ho hudebnice a výtvarnice Petra Juráčková, kterou většina lidí zná pod jménem Ima Teva. Atmosférický artpop, postavený na chladných syntezátorech a trefných textech, nyní rozpulzuje i Malou scénu Paláce Akropilis. Chybět u toho nebude ani hudebník David Pomahač, který Petru doprovází naživo.

Himalayan Dalai Lama

Večer završí producentská dvojice, která ve své tvorbě propojuje digitální elektroniku s analogovými syntezátory, živými bicími i smyčcovými nástroji. Kryštof Matěj a David Novotný založili Himalayan Dalai Lama v půlce minulé dekády a od té doby stihli absolvovat evropské turné, nasbírat nominace na Cenu Anděl nebo vyhrát exportní soutěž Czeching. Sestavu později doplnila cellistka Terezie Kovalová a podílela se i na posledním albu Isolated Bonds, které vyšlo pod značkou Addict Sound.

Za dramaturgií série Pulz v Paláci Akropolis stojí hudební publicista a moderátor Radia 1 Vojtěch Tkáč. Večer se uskuteční ve spolupráci s Akropolis Underground.


 
Doporučujeme