sobota 11. 5.
RIDINA AHMEDOVÁ + MILLI JANATKOVÁ + ANTONIA NYASS ► ŘEKNI MI
20:00, Velký sál
dočasně mimo provoz

info
ŘEKNI MI je a capella interaktivní koncert pro tři hlasy a publikum, je to prostor, kde se rozezní vzpomínky. Odnesete si skladbu, která vznikla jen pro vás.

Základní výzva k posluchačům v publiku zní: Připrav si vzpomínku, o kterou jsi ochotná/ý se podělit. Může to být cokoli co Tě zasáhlo, něco silného, co jsi zažil/a. Zkus si ten zážitek vybavit, jako kdyby to bylo dnes, s atmosférou, vůněmi, celou tu situaci.

Zpěv bude zvukové zrcadlo. Vzpomínku, kterou přineseš, Ti tři hlasy zpívajících pošlou zpátky v hudební podobě, promění ji do zvuků a melodií. Ze vzpomínky vyklíčí jedinečná skladba, dárek pro tebe.

Projekt vnikl z potřeby vytvořit situaci pro užší a osobnější kontakt s posluchači koncertu. Na běžném vystoupení stojí zpěvák na podiu, přede ním tma, když je konec skladby, ozve se potlesk, když se po koncertě rozsvítí, jsou vidět hlavně záda odcházejících návštěvníků a pak už je sál prázdný.

Tím, že zpívá, jde zpívající dobrovolně do intimity. V Řekni mi je místo pro symetrii, kdy se otevírají oba, posluchač i hudebník – a vzniká tak výměna nablízko.

V automatu „Řekni mi“ budou čekat tři zpěvačky – Antonia Nyass, Milli Janatková a Ridina Ahmedová


 
Doporučujeme