sobota 13. 4.
ONUKA /UA MOZAIKA TOUR + MUSELESS /ES
19:30, Velký sál
dočasně mimo provoz

info

Po první vyprodaném koncertu v roce 2017 se Onuka vrací do Prahy s albem MOZAЇKA Jako support vystoupí nadějná katalánská hudebnice Museless.

Elektro-folková kometa Onuka zazářila v roce 2017 na soutěži Eurovision, kde vystoupila společně s folklórním souborem Naoni před 180.000 diváky. Vystoupení bylo natolik působivé, že hned následující den vyletělo EPčko Vidlik do čela hitparád iTunes v Německu, Británii a v Polsku.

Onuka nadchla diváky omračujícím mixem tradičního folku, dechů a techna. Dáváme dvanáct bodů,“ napsal v reportáži britský magazín NME.

V ukrajinštině Onuka znamená „vnučka“ a jméno projektu je poctou dědečkovi zpěvačky Naty Zhyzhchenko, jež byl proslulým tvůrcem lidových nástrojů a malou Natu uvedl do světa tradiční ukrajinské hudby. Když Onuka v roce 2012 vznikla, měla už Zhyzhchenko za sebou učinkování v skupinách Tomato Jaws a Kooqla.

S novým projektem, který založila s producentem Eugenem Filatovem (The Maneken), chtěla prozkoumávat možnosti propojení lidové hudby a současného elektronického popu. Už na prvních singlech i debutovém eponymním albu z roku 2014 byly slyšet tradiční nástroje jako bandura nebo sopilka. Vazby na historii ožívají i v koncertním provedení, v němž se Onuka mění na osmičlennou, čistě dívčí skupinu.

Skupina Onuka už má doma sbírku hudebních cen a řadu úspěchů z hitparád, jejich písničky znějí v reklamách, zahráli si na většině velkých festivalů a v rámci projektu Femme Fatale přivezou do Prahy své nové album MOZAЇKA


 
Doporučujeme