pondělí 13. 11.
NEW MUSIC FROM THE EAST
22:00, Malá scéna
dočasně mimo provoz

info

V rámci evropského turné se v Praze představí showcase ruských a ukrajinských hudebníků a hudebnic. Vystoupí zde projekty Ambidextrous, Advokaty, Lovozero a Julia Nakariakova.

Za projektem Ambidextrous se skrývá elektronický producent a hudební novinář Nick Zavriev, který už od konce devadesátých let patří ke špičce ruské inteligentní elektroniky.

Na průsečíku sound artu, uměleckého tance a experimentální dance music se pohybuje umělkyně Lovozero. Na letošním debutu Moroka doprovází chladné elektronické kompozice vlastním vokálem, který má kořeny v severoruské lidové tradici.

Folklorních vlivů se ve své hudbě dotýká i písničkářka Julia Nakariakova, původem ze sibiřského Krasnojarsku. Někdejší členka folk-popového dua Lemonday na sólové dráze propojuje minimalismus elektronického popu s hypnotickými melodiemi.

Projekt Advokaty v Kyjevě usazeného moskevského hudebníka Evgenye Ivanenka navazuje na kultovní skupinu Dzierzynski Bitz, která ve své tvorbě míchala meziválečnou východoevropskou hudbu s osmdesátkovou novou vlnou.

Showcase proběhne ve spolupráci s online platformou PeopleLoveSpaces.net.

Vstup na akci je zdarma


 
Doporučujeme