pátek 22. 12.
GOSPEL LIMITED FEAT. JIŘÍ NEDOMA /CZ + NADIA WASHINGTON /US
19:00, Velký sál
dočasně mimo provoz

info

Mezinárodní sbor Gospel Limited slaví letos 10 let svého působení. Dvacet zpěváků z Česka, USA i Argentiny společně vystupuje od roku 2007 pod vedením sbormistra Václava Třísky a má za sebou vydání prvního alba s názvem No Other Choice, které pokřtila zpěvačka Tonya Graves. Sbor spolupracuje s předními hudebníky české jazzové scény a pravidelně vystupuje v pražských klubech jako Jazz Dock nebo Malostranská beseda. Představil se mimo jiné na renomovaném festivalu Blues Alive v Šumperku a dalších hudebních akcích po celé ČR. U příležitosti narozeninového koncertu v Paláci Akropolis si Gospel Limited přizval speciální hosty z USA, kteří ho podpoří během vystoupení a současně představí vlastní R&B repertoár.

Nadia Washington je držitelka ocenění Grammy, které v roce 2015 získala za práci na albu Beautiful Life americké jazzové legendy Dianne Reeves, produkovaném Georgem Dukem. Talentovaná zpěvačka a skladatelka žijící v New Yorku vystudovala Berklee College of Music a v současnosti pracuje na vlastní sólové desce. Věnuje se R'n'B, jazzu, soulu i gospelu.

Jiří Nedoma je český jazzový klavírista a varhaník, který od roku 2007 žije a tvoří v Bostonu. Absolvoval Berklee College of Music a dnes se úspěšně živí jazzem a výukou hudby. Spolupracoval s americkými velikány, jako jsou Fred Hersch, Jerry Bergonzi nebo Joanne Brackeen a působil jako hudební ředitel v kostele, kde přilnul ke gospelu. V Čechách příležitostně vystupuje se saxofonistou Ondřejem Štveráčkem.


 
Doporučujeme