X
sobota 1. 4.
MESH SHOWCASE /UK MAX COOPER 3H DJ SET + ALEX BANKS LIVE + LLYR LIVE + + Dj Josef Sedloň + atmo a světla Jan Rozsypal
21:00, Meet Factory
dočasně mimo provoz

info
Inovátor a vizionář Max Cooper přiváží do Prahy exkluzivní showcase svého labelu Mesh Records, který je v hudebním světě znám jako průsečík nadčasové hudby, technologie, umění a vědy.

Mesh showcase: Max Cooper 3H DJ set, Alex Banks live, Llyr live

Předprodej: 570 Kč + poplatky

V den akce: 670 Kč + poplatky

LINE-UP

21:00 – OPENDOOR

21:45 – LLYR

22:55 – ALEX BANKS

00:20 – MAX COOPER

03:20 – JOSEF SEDLOŇ

1. dubna se v rámci 10. výročí festivalu Spectaculare představí v eklektickém 3 hodinovém DJ setu a v rámci showcase si pozval další přední live acty svého labelu Alexe Banske a Llyr. Součástí Mesh showcase bude ve stejný den i řada audiovizuálních workshopů, kde se budou moci fanoušci s Maxem Cooperem a ostatními umělci setkat a nahlédnout do zákulisí hudební i vizuální tvorby vizionářského labelu Mesh Records.

Není překvapením, že vystoupení všech umělců doprovodí jak VJ sety šité na míru umělci z Mesh Records, tak site specific vizualizace českého umělce Jana Hladila (např. Signal Festival).

Jedna z nejvýraznějších osobností světové elektronické scény a zároveň doktor výpočetní biologie v jedné osobě, britský producent a audiovizuální umělec Max Cooper je zvyklý ve své tvorbě spojovat různé světy. Hlásí ke zvuku Jona Hopkinse, chladné nostalgii Ólafura Arnaldse, chmurné poetičnosti Sigur Rós i nekonečným ambientním pasážím Aphexe Twina, jeho hudba je ale naprosto osobitá. Tentokrát se v Meetfactory představí v 3 hodinovém DJ setu, který provede posluchače všemi zákoutími Maxovy produkce i hudební inspirace. V roce 2012 zařadil Resident Advisor jeho DJské vystoupení mezi 20 nejlepších elektronických koncertů roku a Beatport mu přidělil páté místo žebříčku Nejlepší umělec roku 2012.

Důležitou součástí jeho prezentace jsou i vizuály – sám si vytváří obaly desek a také většinu klipů. Má za sebou také celou řadu remixů, ať už pro avantgardní skladatele jako jsou Michael Nyman a Nils Frahm, kapely Hot Chip a Au Revoir Simone, až po taneční projekty typu Agoria, Sasha nebo Guy Andrews. Vloni se Cooper představil na Festivalu Spectaculare s projektem Glassforms vytvořeným s americkým klavíristou Brucem Brubakerem. Skládali v něm poctu géniovi minimalismu Philipu Glassovi.

A/V umělec Jan Rozsypal

Jan Rozsypal /audiovizuální umělec, fotograf, DJ, promoter/ Pomocí hmoty, entity, chaosu, obrazu na přímo či skrze objektiv, vyzývá diváka za pomocí světla i scén k nahlédnutí do svého světa. Hrajíc si s realitou, nelinearitou, strachem publika, prozkoumává ohyby času a lidské představivosti. Jako světelného designéra jste ho mohli spatřit na rozličných akcích od Fuchs2 přes Altenburg 1964 až po klub Ankali, kde operuje jako light designer. Je autorem sérií performance Satori.


X