X
úterý 18. 4.
THE MUSIC DIGEST (6) - Q1 2023
21:00, Jazz bar
dočasně mimo provoz

info

Zveme vás na 6. setkání u poslechového pořadu hudebního žurnalisty Dana Sywaly (Muzikus, Full Moon, Český rozhlas Jazz, Televize Seznam).

VOLITELNÉ VSTUPNÉ

Už vás unavuje, že nemáte prostor a energii vyhledávat novou muziku? Přijďte na dvě hodiny vypnout a poznat jak méně známé umělce, tak kapacity v nových souvislostech.

Multižánrová hudební projekce se tentokrát zaměří na ty nejzajímavější objevy za první čtvrtletí tohoto roku.

The Music Digest naservíruje v Akropoli hudební novinky, tipy i zákulisí novinářské praxe

Potravu pro uši i oči přináší každý měsíc The Music Digest, hudební pořad, kterého se můžete zúčastnit také vy. Vydejte se do Paláce Akropolis 18. dubna na nejzajímavější hudební objevy prvního čtvrtletí roku nebo na festivalové speciály 2. května a 14. června k letošním ročníkům Colours of Ostrava a Brutal Assault. Aktuální výběr novinek, hudební historie a současnost, videoklipy a také tipy na akce, které by vám neměli ujít, přináší publicista Dan Sywala (Muzikus, Full Moon, Český rozhlas Jazz, ČT art, Televize Seznam).

Nemáte prostor a energii vyhledávat novou muziku? Přijďte na dvě hodiny vypnout a seznámit se s méně známými umělci i legendami v nových souvislostech. Čeká vás tucet nejlepších skladeb posledního měsíce s důrazem na novinky, výročí nebo blížící se kulturní akce. Poslechový pořad nabízí multižánrovou hudební projekci, která vás provede od progresivního rocku, přes moderní jazz, až po world music. A jako bonus se dozvíte zážitky z rozhovorů a osobních setkání z téměř patnáctileté praxe hudebního novináře.

„Díky rozhovorům nebo přípravě pořadů pro Český rozhlas mám hodně materiálu, ze kterého můžu pro poslechovky čerpat. Neustále naposlouchávám kvanta hudby, ale pořád mě moc baví procházet tipy od přátel nebo kolegů. I proto jsou dvě skladby z celkových dvanácti tzv. „Volba publika“, kde je možnost se s ostatními podělit o tip. Pokaždé mě baví, jak zajímavé a hlavně rozmanité věci návštěvníci vyberou,“ přibližuje Sywala.

Sywala působí aktuálně v týmu ČRo Jazz, ČT art, Full Moon, Harmonie a na svojí platformě Rock’n’Roll Journalist. V minulosti působil i na Televizi Seznam nebo jedenáct let v redakci magazínu Muzikus. Věnuje se především rozhovorům a mezi jeho nejznámější hosty patřili mimo jiné Adam Clayton (U2), Jason Newsted (ex-Metallica), Stewart Copeland (The Police), Richard Kruspe (Rammstein), Andrea Bocelli, Slash, Mike Shinoda (Linkin Park), Avishai Cohen nebo Goran Bregović.

„Na konci každé poslechovky má publikum možnost vyplnit hlasovací lístky a přiřadit body svým favoritům. Výsledky najdete druhý den ve facebookové události akce. Mě to dává představu kam poslechovku posouvat a publiku možnost porovnat své preference s ostatními nebo se pečlivěji zaměřit na nové objevy,“ dodává Sywala.

.


X