X
úterý 27. 9.
NATURE TRIP + FEBRUARY + DINNR
21:00, Malá scéna
dočasně mimo provoz

info

Oslavte večer před Dnem české státnosti se dvěma českými kapelami s anglickou stopou. V rámci koncertní série PULZ vystoupí Nature Trip a February. O afterparty se postará DINNR.

Nature Trip

Příběh Nature Trip začíná stěhováním do Brightonu. Právě tam se totiž setkali bývalí členové na Anděla nominované kapely Pilot Season s frontmanem opavských Self Talk. Frontman Aleš Stoiber, bubeník Ota Novotný a kytarista Vít Kořistka od roku 2020 vydali řadu singlů, odehráli několik ostrovních koncertů a stali se miláčky brightonské indie scény. Trio nyní doplňuje anglický hudebník Harry Sullivan. Třebaže Nature Trip fungují už pár let, v České republice se poprvé představí teprve letos v létě na festivalu Rock for People. Zářijový večer v Paláci Akropolis se pro kapelu stane její pražskou premiérou.

February

Původně ostravská skupina na sebe strhla pozornost už v roce 2016. O jejich epické skladbě Hide Me Under The Autumn Leaves tehdy hudební publicista Karel Veselý psal, že jde o hit, který kapely napíšou třeba jednou za život. Od té doby February poodkročili do ještě sofistikovanější a přitom hravějšího zvuku i estetice. Svědčí o tom zejména loňská řadová deska Hyphen War. Indierockové písně jako Oust vybočují mathrockovou rytmikou, ale i přesahem do elektroniky. Tvorba čtveřice si však nezaslouží neustálé nálepkování, stačí vědět, že jde o jednu z nejsvěžejších kytarovek v zemi.

DINNR

Máte rádi techno a pizzu k večeři? V tom případě si pochutnáte na setu Oskara Rejchrta. Pod pseudonymem DINNR rozpulzoval nespočet pražských klubů včetně Malé scény Paláce Akropolis. Tam vystupuje pravidelně v rámci večírků BAAL, které pořádá Yoga Kolektiv. Tentokrát se na místo činu vrátí za jiného scénáře, po letní klubové odmlce a s patřičně načerpanou energií. Večer se plynule překlopí do Dne české státnosti za ozvěn beatů, které pro nás vybere DINNR.

Za dramaturgií série PULZ v Paláci Akropolis stojí hudební publicista a moderátor Radia 1 Vojtěch Tkáč.


X