X
čtvrtek 10. 12.
PŘESUN V JEDNÁNÍ - TREETOP
20:00, Jazz bar
dočasně mimo provoz

info

Projekt Treetop byl založen před dvěma lety, kdy jednotliví hudebníci společně žili, hráli a studovali v Brně. Složení akordeon, trombon a kontrabas nevzniklo z potřeby přijít za každou cenu s něčím šokujícím a neotřelým, jde především o přirozené seskupení tří lidí, kteří si hudebně i lidsky rozumí a vzájemná spolupráce je inspiruje. Původní autorský repertoár tria je rozmanitý, pojímá vlivy jazzu, lidové hudby, klasické hudby i kompozičních postupů soudobé hudby. Všichni tři jsme spoluhráči v projektech se širokým žánrovým rozpětím a snažíme se přinést do hudby tria cokoliv, co nám na současné hudbě připadá zajímavé, a tím zkoumáme zvukové možnosti této instrumentace.

Vojta Drnek – akordeon

Richard Šanda – trombon

Michal Šelep – kontrabas

Richard Šanda (CZ) – trombon Trombonista a skladatel žijící v Praze. I přes svůj mladý věk je velice vyhledávaným a zkušeným hráčem, působícím v předních českých big bandech, mimio jiné Concept Art Orchestra (se kterým nahrál andělovou desku Prague Six), Rozhlasový Big Band Gustava Broma či Jazz Dock Orchestra. V listopadu 2016 byl Českým rozhlasem nominován do Euroradio Jazz Orchestra jako leader trombonové sekce. Část svých studií strávil v Nizozemsku na Conservatorium van Amsterdam, kde mimo jiné spolupracoval s Bobem Mintzerem, Robinem Eubanskem nebo Nilsem Wogramem. V roce 2019 byl vybrán do JM Jazz World Orchestra pod taktovkou Luise Bonilly, aby se zúčastnil evropské tour. Zahrál si také po boku Lionela Louekeho, když byl součástí ansámblu Luboše Soukupa. Další významné spolupráce: Miroslav Vitouš, Ed Partyka, Ben Wendel, Bart van Lier, Tommy Smith, David Dorůžka a další.

Michal Šelep (SK) – kontrabas Basista a producent z Bratislavy. Po studiích baskytary v USA na workshopech u Victora Wootena a Anthonyho Wellingtona se vrátil zpátky do Evropy aby se věnoval studiu kontrabasu. Díky svému širokému žánrovému rozsahu (Hip Hop, Pop, Jazz, Avantgarda) je Michal momentálně jedním z nejžádanějších basistů na Slovensku. Spolupracuje s nejlepšími muzikanty na Slovensku, jsou jimi Martin Valihora, Marcel Buntaj, Peter Lipa, Zuzana Mikulcová a mnozí další. Je dvojnásobným držitelem ceny Radio_head awards v kategorii Hip-Hop/Rap/R'n'B 2017 za desku Pohľady kapely Solid Move a v kategorii Jazzová hudba 2018 za desku Common Playgrounds kapely Tibor Feledi Kairos Quintet.

Vojta Drnek (CZ) – akordeon Český akordeonista a skladatel žijící v Praze. Svá studia strávil na půl v Brně a rakouském Linci, kde se setkal a spolupracoval s Peterem Herbertem, Aydinem Esenem, Stephanem Braunem a dalšími. Jeho projekty mají široký žánrový a stylový rozptyl, od swingu v kapele Hot Brew k world music, soudobé a avantgardní hudbě, volné improvizaci v NOCZ (Didrik Ingvaldsen, Dag Magnus Narvesen) a v neposlední řadě k soudobé klasické hudbě v ansámblech Opera Diversa nebo Contriology.

"Členové tria Treetop právem patří k nejvyhledávanějším mladým hudebníkům v Česku i na Slovensku. Jejich mimořádné interpretační schopnosti jdou ruku v ruce s náročnými aranžemi a neotřelými kompozicemi, které ještě víc vynikají díky jejich profesionálnímu sehrání. Jedná se tak o skvělý vzorek pro reprezentaci své umělecké generace v zahraničí.“ – Dagmar Ostřanská, ředitelka Českého centra v Sofii (Bulharsko)

“A great trio with giant ability to atmosphere making. They will take you to a totally different world with their compositions, melody and harmony. If you have any chance to see them live, you won't regret!” – Kacper Herba, Piec’Art (Polsko)

“Trio pracuje umně s proměnlivou dynamikou a rozvrstvenou emocionalitou … strhující jízda se sóly, vzkypělými, místy značně vypjatými … Více než slibný příslib věcí příštích!” – Jan Hocek, JazzPort.cz


X