X
středa 27. 11.
FLOEX /CZ ► Křest rmx. alba ► Machinarium
19:30, Velký sál
dočasně mimo provoz

info

Po sérii úspěšných koncertů s britským pianistou a skladatelem Tomem Hodgem, se kterým český skladatel a multimediální umělec Floex natočil svou poslední, Andělem oceněnou desku A Portrait of John Doe, přichází na klubová a festivalová pódia s novým koncertním projektem. Ten je navázán na vydání exkluzivního remixového alba Machinarium Remixed, kterým oblíbená počítačová hra Machinarium od českého studia Amanita Design letos slaví své 10. narozeniny, a jejíž kompletní soundtrack pochází právě z Floexovy dílny. V čele gratulantů, kteří na desku přispěli svým remixem, je kultovní britská elektronická dvojice Orbital se svým remixem skladby The Glasshouse with Butterfly. I Orbital mj. v tomto roce slaví své kulatiny a na jejich narozeninovém albu se na oplátku objeví i jeden Floexův remix, který je, slovy Paula Hartnolla “jeden z nejlepších remixů, co pro nás kdy kdo vytvořil.”

Na albu se blýsknou i německý hudebník C418, známý pro svůj soundtrack k proslulému Minecraftu či freak-folkové duo DVA, jejichž hudba pro hry CHUCHEL a Botanicula je oceňovaná po celém světě.

Na koncertu poprvé zazní nejen živé verze některých soundtrackových skladeb, ale i nové, ještě nevydané tracky, stejně jako skladby, které jsou celkovým průřezem Floexovy tvorby .

Do kapely se vrací zpěvačka Sára Vondrášková (Never Sol) a na bicí se představí robot Josef z Machinaria. Čtete správně. Nechte se překvapit!

Floex je znám především jako producent a průkopník elektronické hudby v Čechách. Jeho první deska Pocustone vyšla již v roce 2001. Od té doby vydal řady titulů, které byly oceněny nejen u nás, ale i v zahraničí. Jeho poslední deska A Portrait Of John Doe (2018) je spoluprací s londýnským skladatelem a pianistou Tomem Hodgem a také Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu. Deska vyšla na prestižním britském vydavatelství Mercury KX (sub-lablu legendární Decca Classics) a získala ocenění Anděl v kategorii „Elektronika a alternativa.“


X