X
čtvrtek 7. 11.
PŘELOŽENO - LEWIS CAPALDI /UK
19:30, Velký sál
dočasně mimo provoz

info
Lewis Capaldi, skotský zpěvák nominovaný na Brit Awards, vystoupí kromě Colours of Ostrava také na podzim v Praze.

PŘELOŽENO DO SASAZU

Lewis Capaldi, skotský zpěvák nominovaný na Brit Awards, vystoupí kromě Colours of Ostrava také na podzim v Praze

Nominace kritiků na Brit Awards, označení “ones to watch” pro rok 2019 od MTV, singl Someone You Loved v top 10 ostrovní hitparády, navíc s 20 milióny přehrání na Spotify, další singl Grace v top 40 britských skladeb, naplánované samostatné turné, předskakování na evropských koncertech Bastille… skotský písničkář Lewis Capaldi toho na konci loňského a na začátku letošního roku stihl hodně. Letos se zpěvák s ohromujícím hlasem českým divákům představí nejen jako předkapela Bastille a v létě na festivalu Colours of Ostrava, ale také nově 7. listopadu v pražském Paláci Akropolis.

Lewis Capaldi, třiadvacetiletý skotský mladík, se jednoho dne probudil a zjistil, že si jeho skladbu Bruises na Spotify pustily miliony lidí a dožadovaly se dalších. Vyhověl jim, a tak se přes noc stal slavným. Klasická hudební pohádka vyvrcholila vítězstvím ve Scottish Music Awards, bleskurychle vyprodávanými koncerty a pozvánkami na největší evropské festivaly.

“Hudba byla vždy to, co dělám. Prostě ji mám skutečně rád a myslím, že to je pro mě dostatečně dobrá výmluva”, tvrdí rodák z malého skotského města Whitburnu, jehož podle všeho čeká zářivá kariéra. Nejen podle zařazení na seznam horkých tipů BBC Music Sound of 2018. S vysvětlením: “Písně Lewise Capaldiho jsou plné nádherného a bolestného žalu. Jsou to syrové melodie, které obnažují duši tohoto zpěváka a písničkáře ze Západního Lothianu. Jsou plné veršů, které jsou upřímné a osobní. Jasně ale září tím, jak jsou zároveň univerzální, jak se vznáší na Lewisovu silném a ohromujícím hlase.”

Reakce na Capaldiho první EP Bloom z roku 2017 předčila rovněž očekávání a rekordy trhaly emotivní balady o lásce a nenaplněných vztazích také na YouTube. Video platforma Vevo ho tenkrát okomentovala: “Jak můžete slyšet na ohromující skladbě Bruises, Lewis Capaldi vyzařuje vášeň, kterou si zasloužil srovnání s těmi nejlepšími zpěváky dnešní doby.” A měla pravdu. Potvrdilo se, že na co Capaldi sáhne, to promění v hit. Skladba Grace s lyrickým textem „you’re like a song that I ain’t ready to stop" opět bořila hitparády. A k ulítlému videu Capaldi dodal: „Přestože jsou mé písně plné emocí, nejsem úplně vážný typ člověka. A tak jsem si řekl, že by bylo vtipné udělat tu nejkomičtější věc, kterou si dokážete představit. Skladba Grace je o tom, když jste s člověkem, který dokáže z čehokoliv špatného ve vašem životě udělat nepodstatnou věc."

Koncert uvádí Colours Selection. Vstupenky budou v prodeji od 22. února, 11:00, v sítích GoOut a Ticketportal.

Více informací na www.colours.cz.


X